Hjem/Aktuelt

Bronse til Toma i Kantine NM

Finalen i historiens aller første kantine NM gikk av stabelen i Oslo onsdag 27. september og laget fra Toma konkurrerte med dyktige bransjekollegaer fra ISS og De 3 Stuer.

Det ble en flott bronsemedalje til gutta fra Team Toma. Laget besto av Pål Anda, kantineleder på Forusbeen 78 og Espen Borsheim Bergsaker, kantineleder på Heli-One. Begge steder i Stavanger.

Høyt nivå på dagens kantiner

Det matfaglige nivået på landets kantiner har utviklet seg veldig de siste årene. Kvaliteten på maten som serveres er høy og flere og flere kantiner har nå faglærte kokker enn tidligere.

«Med denne konkurransen ønsker vi å synliggjøre det høye nivået på dagens kantinekokker» sier prosjektleder for kantine NM Thomas Ekenes-Fosback, til daglig Key Account Manager hos Grillstad Storkjøkken.

Kreativitet og gode smaker

I finalen tilberedes mat til 30 personer. Hvert lag har 4 timer konkurransetid på kjøkkenet. Maten skal så presenteres for et dommerpanel. På forhånd har deltagerne sendt inn en meny bestående av en varmrett, en suppe, dagens påsmurt og dagens salat. Deltagerne skal også sende inn kalkyler, oppskrifter og varebestilling ut ifra råvareliste og gitte kriterier.

Dommerne vektlegger kreativitet, gjenbruk, gjennomføringskraft og presentasjon. Det skal presenteres en tallerken til hver av dommerne og en tallerken til fotografering. Resten av maten skal lages som en buffet. Det bedømmes etter kriteriene smak og presentasjon. I tillegg vil det være en plassdommer som bedømmer hygiene, buffet, arbeidsteknikk og organisering av arbeidet.

Målrettet arbeid ga resultater

Tomas lag har jobbet målrettet for denne konkurransen siden før påske.

«Vår visjon var å lage enkel mat med fokus på gode smaker. Det var også viktig for oss at vi kunne laget denne maten til 400-500 gjester og at vi ikke skal bruke halvfabrikater i maten» sier coach Christian Mathiassen, meny- og fagutvikler for Toma Facility Services AS.

«Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra dommerne etter semifinalen. Mye gode smaker og godt håndverk. Gutta har jobbet strukturert og ryddig. De har en utrolig god kommunikasjon seg imellom. Jeg er utrolig stolt av hva de har fått til» sier Christian videre.

Tomas meny

I finalen serverte Tomas lag følgende retter:

Bagel med lettrøkt laks, polkabeter, skogssopp og spinat, kremost med pepperrot
-
Gresskarsuppe med ishavsrøye, syltet gresskar og grønnkålchips
-
Bakt svinenakke med karamelliserte gulrøtter og løk, sautert persillerot og sortkål, Rattepoteter med timian og hvitløk og sennepssaus
-
Salat med overlår av kylling, beter, lilla gulrot, reddiker og estragonmajones

«Vi ønsker å bidra til å fremme kokkeyrket ved å inspirere andre. Vi vil gjerne vise at også kantiner lager mat på et høyt nivå – det er ikke bare halvfabrikat. Det beste med å lage kantinemat er å se gleden i gjestenes ansikter når de kommer til lunsj og de gode tilbakemeldingene vi får når vi lager noe ekstra og fancy som de ikke forventer» sier Pål og Espen stolte.

Vi gratulerer De 3 Stuer med seieren. I kveld skal det feires!

Kantine NM 2017 001.jpgKantine NM 2017 003.jpg

Publisert | Oppdatert 27. september 2017
Språk Norsk - NorwegianSpråk Dansk

Velkommen til Toma Facility Management

Kontakt oss for en uforpliktende prat!

La oss hjelpe deg og dine medarbeidere
på veien mot en bedre arbeidsdag.

GJELDER DIN HENVENDELSE

EIENDOMSDRIFT

ELLER

ANDRE TJENESTER

Gjelder din henvendelse salg kontakt vår salgsdirektør Stian Løken Blom på +47 901 65 519 / stian@toma.no


Ønsker nyhetsbrev?
Tilbake