– Det er veldig positivt at Toma Camps strekker seg lenger enn det som står i kontrakten, og gjøre det ekstra trivelig for beboerne, sier Bjørn Rustad, sjef for bygg og infrastruktur i Morrow Batteries.

Det er nå om lag to måneder siden boligriggen Eyde House åpnet for beboere. Da kom de første installatørene til Arendal for å ta fatt på monteringen av produksjonsutstyret til batterifabrikken som skal stå ferdig i 2024.

 Portrett av en mann i en lyseblå skjorte som står i et rom med store vindusflater.

FORTELLER OM TOMA CAMPS-SUKSESS: Ifølge Bjørn Rustad i Morrow Batteries går ting som de skal på Eyde House i Arendal.

 

Om batterifabrikken i Arendal

  • Det norske foretaket Morrow Batteries AS ble etablert i 2014, og skal produsere elbilbatterier. I 2020 ble det bestemt at de skulle bygge en batterifabrikk i Arendal. Fabrikken blir åpnet i løpet av 2024.
  • Fabrikken blir 33 000 kvadratmeter stor, og fylles med produksjonsutstyr som i hovedsak kommer fra Sør-Korea.
  • For best mulig resultat, blir installatørene av produksjonsutstyret flydd inn fra Sør-Korea, og skal bo i umiddelbar nærhet til anlegget.
  • Morrow Batteries bestilte derfor en boligrigg for å huse 400 arbeidere, spredt over ulike perioder. Kapasiteten er 220 folk samtidig, fordelt på fem rigger med plass til 44 personer i hver.
  • Toma Camps har ansvaret for forpleining, altså mat og drikke, samt renhold og administrasjon av boligriggen.

 

En sofa med puter i og et sofabord foran, alt i en 70-tallsstil.

HJEMMEKOSELIG FORPLEINING: Toma Camps har sørget for at Eyde House ikke skal føles institusjonelt, men heller hjemmekoselig for beboerne.

 

Nyoppusset kantine med god forpleining

Eyde House ankom i forskjellige moduler, og brakkene er tidligere brukt i andre prosjekter. Bjørn skryter av Toma Camps for måten de pusset opp brakken der resepsjon, kjøkken og kantine holder til. Her har det blitt veldig innbydende, i det som kan kalles Norges største koreanske restaurant.

– I kantina serverer de veldig god koreansk mat laget på ordentlige råvarer. Beboerne er veldig fornøyde, sier Rustad.

Kokkene har fått opplæring av sørkoreanske kokker, og noen i besetningen er også derfra.

At Eyde House fungerer er viktig for arbeidet som skal gjøres, mener Bjørn.

– Vi opplever at de gjør en god jobb hos oss, og det hadde aldri skjedd uten at de trivdes godt her, sier han.

Han trekker også fram Toma Camps evne til å være fleksible de gangene det har kommet flere eller færre arbeidere til Arendal enn forespeilet. Rommene fikses i en fei og innlosjeringen har gått knirkefritt, ifølge Rustad.

 En skjenk i tre med blomster og lysestaker på foran en grønn vegg med et bilde på og to klokker, der den ene viser norsk og den andre viser koreansk tid.

GOD SERVICE: Morten Halvorsen i Toma Camps forteller at det har vært viktig for dem å kunne yte litt ekstra personlig service, som viser seg i små detaljer, som her med klokken som viser tidspunktet i Seoul.

 

Utvider med kafé og vaktmester

– Vi kaller det heller et ansatthotell enn en boligrigg. Standarden er hevet slik at det skal oppleves som et hotell, med mer personlig preg på kantine, resepsjon og service, sier Morten Halvorsen.

Han er driftssjef på Eyde House for Toma Camps. Etter noen travle oppstartsuker har de nå kommet skikkelig i gang på ansatthotellet.

Den gode starten har gitt så mersmak at de nå ser på mulighetene for å bedre tilbudet ytterligere for sine gjester. De håper å kunne utvide resepsjonen til å inkludere en liten butikk og å utvide fellesrommet til å bli en koselig kafé.

Når antallet beboere øker vil de også øke antall ansatte i resepsjonen, samt ha en egen vaktmester på plass for beboerne.

– Det er viktig for beboerne at de får en kul plass å henge i stedet for og blir sittende på rommet med Mac’en i fanget. I tillegg gir vi råd til hva de kan finne på i nærområdet av aktiviteter og annet, sier Halvorsen.

Per januar er det i overkant av 100 beboere på Eyde House, men i løpet av februar regner Morrow med at det bor 200 arbeidere der.

 Portrett av en mann med mørkt hår i en grå fleecejakke med en stue i bakgrunnen.

VIL UTVIKLE VIDERE: Morten Halvorsen i Toma Camps ser på måter for å gjøre forpleiningen enda bedre for beboerne på Eyde House.

 

Renhold og service ekstra viktig

I avtalen ligger også renhold, noe Toma Camps lar Toma Facility tar seg av.

Morten mener at både mat, renhold og service nesten er viktigere på en boligrigg enn et hotell, fordi beboerne skal være der over lengre tid. Derfor er de på tå hev hver dag.

– Jeg har inntrykk av at alle oss i Toma Camps synes dette er skikkelig gøy. Gode tilbakemeldinger både fra beboerne og ledelsen i Morrow motiverer oss til å stå på videre, avslutter han.

 

 

Toma Camps leverer forpleining over hele landet

Ta kontakt for en uforpliktende prat!