– Vi er ikke eksperter på drift av personalrestaurant, kaffebar eller resepsjon, sier Håvard Bjorå.

Han er prosjekt- og forretningsutvikler i J. B. Ugland Eiendomsutvikling, og sitter i byggherregruppa for K14.

Prosjektet er et samarbeid mellom Daland Eiendom, BRG Utvikling og J.B. Ugland Eiendom. Byggherregruppa er tett på prosessen med å anskaffe leverandør av personalresturant, kaffebar og resepsjonstjenester til Kristiansands nye storstue, K14.

– Toma er ekspert på Facility Management. Derfor er de en viktig støttespiller i planleggingen av logistikken rundt matservering og kjøkkenutforming, sier Håvard.

Håvard Bjorå fra K14, smiler til kamera.

LEIETAKERNE I FOKUS: Håvard Bjorå fra K14 involverer Toma i planleggingsfasen av K14 for å sikre at leietakerne får de beste løsningene.

 

FM-tjenester som møter alle krav

– Det er en klar fordel at vi inkluderes tidlig i byggeprosjekter. Det betyr at lokalene utformes riktig og vi leverer bedre tjenester til leietakerne, sier Lise Lotte Alfheim, leder av salg og marked FM i Toma.

Kontorlokalene i K14 kommer til å være fast arbeidsplass for 7-800 mennesker, og enda flere kommer til å benytte seg av møteromsfasilitetene og personalrestauranten. God flyt i planløsningen er nøkkelen til at Toma skal klare å skape en bedre hverdag for leietakerne.

– Toma er har gode referanser, ikke minst lokalt, og leverer tjenester av topp kvalitet. Vi er trygge på at de vil gjøre leietakerne våre veldig fornøyde, sier Håvard fra K14.

 

Det hverdagslige møter det lille ekstra

K14 har som ambisjon å være en møteplass for næringslivet i Kristiansandsregionen. Bygget skal være innflyttingsklart i 2025, og skal være med på å sette en ny standard for hva leietakere i Kristiansand kan forvente.

– Derfor har det vært viktig for oss å få en FM-leverandør som forstår hva vi ønsker å oppnå. En fungerende personalresturant, kaffebar og resepsjon er essensielt for å skape trivsel og felles møtepunkter, sier Håvard.

Det er ikke alltid en enkel jobb. Som FM-leverandør må Toma beherske kunsten å balansere de ulike behovene til mangfoldet av leietakerne.

– I K14 skal det legges til rette for en spennende matopplevelse for alle som ønsker. Samtidig skal det være mulig å ta seg en brødskive med brunost for de som har lyst på noe mer hverdagslig. Det klarer Toma å levere, sier Håvard.

K14 sett fra utsiden. Bygget er i mur og har store vindusflater.

STORSLÅTT: K14 er lokalisert midt i Kristiansand sentrum.

Butikker og kafeer ligger i førsteetasje av K14 i Kristiansand sentrum.

MANGE MØTEPLASSER: I første etasje finner du butikker og kaféer, samt hovedinngangen til kontorlokalene som er lokalisert fra andre- og opp til femte etasje.

 

 Høye krav til bærekraft i personalrestauranten

Personalrestauranten i K14 skal servere et stort utvalg av møtemat, frokost, lunsj og middag. Alt som serveres skal selvfølgelig være av topp kvalitet, og ha en høy bærekraftsprofil.

– Mange av leietakere er opptatt av bærekraft. Det vil gjenspeiles i alle menyvalg, og hele konseptet som skreddersys for K14, sier Lise Lotte.

– K14 stiller høye krav til bærekraft, noe som gjør at vi virkelig får vist hva vi kan levere på den fronten. Det er veldig gøy!

Lise Lotte Alfheim, leder av salg og marked FM i Toma, smiler til kamera.

GLEDER SEG: Lise Lotte Alfheim i Toma ser vi frem til at K14 er klart for å ta imot folk.