Hopp til hovedinnhold

Kantina som gjør lunsjen til dagens høydepunkt

Sunn og variert mat som følger sesongene. Det står på lunsjmenyen som Toma serverer til gjestene i kantina på Byporten. Sammen med et smil fra kjøkkensjef Stefan.

Den nye kantina åpnet i mai, og serverer lunsj til alle som har arbeidsplassen sin på Byporten i Biskop Gunerius’ gate. Tilbakemeldingene fra gjestene er gode.

– Det er viktig å ha en god relasjon til de som spiser her hver dag. Da lærer vi oss hva de liker og ønsker seg, og kan tilpasse oss litt.

Det sier kjøkkensjef Stefan Enache.

Han har jobbet på kjøkken i 30 år, og lever og ånder for matlaging. Lidenskapen fikk han da han som barn hjalp mormoren på kjøkkenet. I kantina på Byporten blir gjestene møtt av et smil og en hyggelig prat, og en kjøkkensjef som elsker å stå over grytene. Litt som å være på kjøkkenet hos mormor.

Stor serveringsbolle fylt med frisk, fargerik salat med tomater i skål ved siden av.
GODE SALATER: Kantina byr på et friskt utvalg av smakfulle salater gjestene kan velge mellom.

Sunn mat som følger sesongene

Kjøpesenteret Byporten er eid av KLP eiendom, som selv til tider har ansatte som gjester i kantina med kapasitet til 400 personer daglig. Her lager Stefan og kollegaene hans mat etter NYT-konseptet.

Det betyr sunn, inspirerende og variert mat, med utstrakt bruk av kortreiste råvarer av god kvalitet. Kjøkkensjefen er attpåtil halvt italiensk, så menyen har ofte italiensk «touch» – til gjestenes store glede.

– Her kan du velge mellom varmmat, supper og flere ulike salater. Fordi vi er opptatt av kortreiste råvarer, følger også menyen til dels sesongen. Nå er vi inne i en høstinspirert periode, sier han.

Lys og romslig kantine med båser, bord og stoler i tre og grønne tekstiler, pendellamper i taket og lang siktlinje gjennom lokalet.
NY KANTINE: Siden mai har Toma-kantinen hatt åpne dører i tredje etasje over kjøpesenteret Byporten.

Minimalt med matsvinn

Stefan påpeker at det lave matsvinnet er et tegn på at gjestene setter pris på maten.

– Jeg har jobbet i mange kantiner, men sjelden et sted hvor så lite mat går i søpla. Vi i Toma jobber systematisk for å redusere matsvinn. Som kokk og kjøkkensjef tror jeg at den beste måten å gjøre det på, er å lage mat som blir spist opp.

Fat med små poteter toppet med revet parmesan, serveringstang i metall ved siden av, og glasskrukke med tilbehør i forgrunn.
FRA KLASSIKERE TIL NYE FAVORITTER: Poteter med parmesan er blitt en favoritt, som Stefan ofte disker opp etter gjestenes ønske.
Gjestene henter mat ved buffetbordet mens kokken bak disken legger opp varme retter på tallerkener under varmelamper.
FORNØYDE KANTINE-GJESTER: Hos kjøkkensjef Stefan finner alle noe de liker på menyen. Her er det nye retter hver dag laget på gode råvarer.

Dagens høydepunkt

Morten Finstad er fast gjest i Toma-kantina på Byporten. Han setter stor pris maten og atmosfæren.

– Her får vi deilig, sunn mat til en god pris servert sammen med en hyggelig prat. Maten har den gode, hjemmelagde kvaliteten som gjør lunsjen til dagens høydepunkt for oss som jobber her!

– I tillegg til ansatte på Byporten, både fra butikker og kontorer, ønsker vi også velkommen gjester fra kontorene i området som savner egen kantineordning. Enten dere er en liten gjeng som vil spise fast et par dager i uken, eller ønsker en mer fast avtale, har vi plass til dere, sier Daniel Johansson, avdelingsleder i Toma.

– Ta gjerne kontakt på telefon eller e-post hvis du vil høre med eller spise hos oss, sier Daniel.

 

Kontaktinfo, Daniel Johansson:

Telefon: +47 930 44 449

E-post: daniel.johansson@toma.no

Flere artikler