Kantina som gjør lunsjen til dagens høydepunkt
Sunn og variert mat som følger sesongene. Det står på lunsjmenyen som Toma serverer til gjestene i kantina på Byporten. Sammen med et smil fra kjøkkensjef Stefan.
Den nye kantina åpnet i mai, og serverer lunsj til alle som har arbeidsplassen sin på Byporten i Biskop Gunerius’ gate. Tilbakemeldingene fra gjestene er gode.
– Det er viktig å ha en god relasjon til de som spiser her hver dag. Da lærer vi oss hva de liker og ønsker seg, og kan tilpasse oss litt.
Det sier kjøkkensjef Stefan Enache.
Han har jobbet på kjøkken i 30 år, og lever og ånder for matlaging. Lidenskapen fikk han da han som barn hjalp mormoren på kjøkkenet. I kantina på Byporten blir gjestene møtt av et smil og en hyggelig prat, og en kjøkkensjef som elsker å stå over grytene. Litt som å være på kjøkkenet hos mormor.
Sunn mat som følger sesongene
Kjøpesenteret Byporten er eid av KLP eiendom, som selv til tider har ansatte som gjester i kantina med kapasitet til 400 personer daglig. Her lager Stefan og kollegaene hans mat etter NYT-konseptet.
Det betyr sunn, inspirerende og variert mat, med utstrakt bruk av kortreiste råvarer av god kvalitet. Kjøkkensjefen er attpåtil halvt italiensk, så menyen har ofte italiensk «touch» – til gjestenes store glede.
– Her kan du velge mellom varmmat, supper og flere ulike salater. Fordi vi er opptatt av kortreiste råvarer, følger også menyen til dels sesongen. Nå er vi inne i en høstinspirert periode, sier han.
Minimalt med matsvinn
Stefan påpeker at det lave matsvinnet er et tegn på at gjestene setter pris på maten.
– Jeg har jobbet i mange kantiner, men sjelden et sted hvor så lite mat går i søpla. Vi i Toma jobber systematisk for å redusere matsvinn. Som kokk og kjøkkensjef tror jeg at den beste måten å gjøre det på, er å lage mat som blir spist opp.
Dagens høydepunkt
Morten Finstad er fast gjest i Toma-kantina på Byporten. Han setter stor pris maten og atmosfæren.
– Her får vi deilig, sunn mat til en god pris servert sammen med en hyggelig prat. Maten har den gode, hjemmelagde kvaliteten som gjør lunsjen til dagens høydepunkt for oss som jobber her!
– I tillegg til ansatte på Byporten, både fra butikker og kontorer, ønsker vi også velkommen gjester fra kontorene i området som savner egen kantineordning. Enten dere er en liten gjeng som vil spise fast et par dager i uken, eller ønsker en mer fast avtale, har vi plass til dere, sier Daniel Johansson, avdelingsleder i Toma.
– Ta gjerne kontakt på telefon eller e-post hvis du vil høre med eller spise hos oss, sier Daniel.
Kontaktinfo, Daniel Johansson:
Telefon: +47 930 44 449
E-post: daniel.johansson@toma.no
Flere artikler
Kjøkkensjefens tips og oppskrifter til julelunsjen
Lukten av ribbe ga gjestene på Kontrazten julestemning, men de fikk også smake på en helt spesiell sennep og marmelade. Her kommer oppskriften.
Treretters lunsj med grønn asparges, kyllingsbryst og rabarbrakompott
I Munkedamsveien 35 fikk gjestene nyte en unik lunsjopplevelse av retter komponert av sesongens beste råvarer. Få oppskriften på menyen her.
Tre nye Toma-år på Legenes hus: Får skryt for kantine og renhold
Velsmakende kantinemat, rene lokaler og et kurs- og konferansesenter i full oppblomstring er fasit etter Tomas første periode på Legenes hus. Nå fortsetter avtalen.